NordNews
Avem ce spune

FOTO | Elevii din Sîngerei, în vizită la Inspectoratul de Poliție: au vorbit despre arme, tehnică, amprente, activitatea grupei operative

Inspectoratul de Poliție Sîngerei și-a deschis ușile pentru toți curioșii. Astăzi, instituția a fost vizitată de elevii din oraș, care au făcut cunoștință cu diverse servicii din cadrul inspectoratului: Serviciul de gardă, Serviciul detenţie si escortă, Serviciul supraveghere tehnică și accidente rutiere, Serviciul criminalistic. Oaspeții au putut vedea armele și instrumentele din dotare a poliției, iar specialiștii le-au demonstrat elevilor cum are loc montarea și demontarea pistolului „Macarov” şi a automatul „Kalaşnicov”. De la prezentare nu au lipsit mijloacele tehnice – cămaşa antiglonţ, bastonul de cauciuc RP-73, cătuşele, etc.

Iar cei de la Serviciul criminalistic au prezentat cum are loc procesul de depistare a urmelor la locul unei infracțiuni.

Curioșii au făcut și o excursie în Izolatorul de detenţie provizorie.

Pentru a ști cum se intervine în caz de necesitate, cei dela Serviciul de gardă au explicat care modul de primire a apelurilor telefonice, activitatea grupei operative, dar și modul de înregistrare a informaţiei parvenite.

Într-un final, elevii au fost informați despre oportunitățile de studii în cadrul ,,Academiei Ștefan cel Mare” a MAI, dar și angajarea în cadrul Poliţiei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"