NordNews
Avem ce spune

FOTO | Gunoiul nu mai este la vedere. În centrul orașului Bălți sunt instalate boxe pentru tomberoane

Municipiul Bălți a achiziționat 10 boxe pentru tomberoane în valoare de 150 de mii de lei. Acestea au fost aduse din Rusia și urmează să fie instalate în centrul orașului. Primele șase au fost deja montate în preajma Aleei Clasice Culturii Naționale din oraș.

Potrivit șefului înterprinderii municipale „Direcția Reparații și Construcții Drumuri”, Iurii Hmarnîi, boxe similare vor apărea și lângă Teatrul Național ”Vasile Alecsandri”, dar și în apropiere de parcul central.

„Planificăm în curând să producem astfel de boxe pe teritoriul municipiului, ca mai apoi, să le putem instala în fiecare sector al orașului”, a menționat Iurii Hmarnîi.

Boxele au strânit unele critici printre locuitorii orașului. Oamenii cred că era mult mai util dacă autoritățile achiziționau containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

”Eu m-am gândit că acestea tomberoane vor avea spații speciale pentru sortarea gunoiului. Sunt frumoase, dar nu sunt practice.”

”Mie persoanl îmi plac cum arată, sunt frumoase, schimbă aspectul orașului, și nu se va mai simți miros urât,  eu cred ca trebuie instalate peste tot în Bălți, mai ales în curțile blocurilor”, au spus oamenii.

În prezent, în orașul Bălți, nu există tomberoane pentru sortarea deșeurilor.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata