NordNews
Avem ce spune

FOTO | Imagini desprinse dintr-un război al viitorului. Câinii-robot se alătură trupelor americane

Soldații SUA au noi parteneri la exercițiile militare desfășurate în deșertul Mojave. Câinii-robot s-au alăturat trupelor Forțelor Aeriene ale SUA, în scene desprinse parcă dintr-un război al viitorului, scrie digi24.ro

Exercițiul desfășurat săptămâna trecută este unul dintre cele mai mari experimente cu noi tehnologii ale armatei americane. Exercițiul a presupus aterizarea unei aeronave americane într-o zonă ostilă. Câinii-robot au fost trimiși să verifice zona, înainte ca soldații să coboare din aeronavă. 
Foto: Profimedia Images

Câinii-roboți sunt doar una dintre piesele de tehnologie a ceea ce armata SUA numește Sisteme Avansate de Luptă. Aceștia folosesc inteligența artificială și capacitatea de analiză rapidă a datelor pentru a detecta și contracara amenințările asupra militarilor SUA.

Will Roper, secretar adjunct al Forțelor Aeriene pentru achiziții, tehnologie și logistică, a declarat că pe viitor, pe câmpul de luptă, soldații se vor confrunta cu „o serie amețitoare de informații” de evaluat și vor trebui să se bazeze pe sinteza datelor făcută în nanosecunde pentru a lupta eficient.

„Evaluarea datelor ca o resursă esențială de luptă împotriva inamicilor este la fel de importantă ca sateliții sau combustibilul pentru avioane. Este cheia războiului de generație următoare”, a spus Roper într-un comunicat de presă al Forțelor Aeriene.

Foto: Profimedia Images

Câinii sunt numiți Vision 60 UGV sau „vehicule terestre autonome”. Producătorul, compania Ghost Robotics din Philadelphia, susține că aceștia au capacitatea de a opera pe orice teren sau mediu și de asemenea pot fi adaptați să transporte o gamă largă de senzori și de aparate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata