NordNews
Avem ce spune

FOTO | Imagini detaliate din SATELIT care arată colapsul vulcanului care a produs tsunamiul devastator în Indonezia

Acum două săptămâni, un tsunami vulcanic mortal a lovit în strâmtoarea Sunda din Indonezia, luând prin surprindere locuitorii insulelor Java şi Sumatra, scrie mediafax.ro.
Norii generaţi de vulcan au obturat observarea atentă a fenomenului, dar satelitul Planet Labs de observare a pământului a reuşit să surprindă imagini de înaltă rezoluţie ale vulcanului Anak Krakatau.
Astfel a fost observat cum conul vulcanului s-a prăbuşit şi a declanşat o alunecare subacvatică pe 22 decembrie, ducând la valuri uriaşe care nu au fost detectate de sistemele de avertizare a tsunamiurilor.
Imaginile arată cât de mult s-a schimbat vulcanul după dezastru, formarea unui golf de la colaps, împreună cu niveluri ridicate de sedimente în apele din jurul insulei.
Prima imagine este din 17 decembrie, înainte de prăbuşirea vulcanului, în timp ce a doua imagine este de la 30 decembrie, după alunecarea de teren.
Tsunamiul din strâmtoarea Sunda a luat 438 de vieţi de-a lungul coastelor insulelor Java şi Sumatra, iar aproximativ 2.700 de locuinţe au fost afectate de dezastru.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"