NordNews
Avem ce spune

FOTO | În Bălți, nici drumul de beton nu rezistă

O porțiune a străzii Ștefan cel Mare din municipiul Bălți, construită inițial din plăci de beton, a intrat în reparație. Segmentul de drum  cu o lungime de 65 de metri din cartierul Moldovo, urmează să fie reabilitat de compania, care, potrivit reprezentanților unei întreprinderi municipale,  l-a și deteriorat.   Directorul firmei,  consilierul muncicipal Boris Marcoci, spune că de vină nu ar fi autobasculantele   firmei, ci nerespectarea tehnologiei de construcție a drumului.
În faza lucrărilor de pregătire prealabilă, drumarii au constata că porțiunea propriu-zisă se afală într-o stare deplorabilă.
„Lucrările de construcție a drumului au fost efectuate încă pe timpul sovieticilor. Ele nu au fost efectuate conform standardelor, astfel, putem observa că la jumătate de metru sub stratul de beton, totul este numai nămol, aici se acumula o cantitate inadmisibilă de apă, care duce la deteriorarea drumului. De asemenea, nu a fost compactat  petrișul. Vedem deavalma petriș, asfalt, petriș și asfalt. În consecunță,  fost astupată canalizarea pluvială și  nu este bine. Nu au fost respectate tehnologiile de bază în construcția unui drum de calitate ”, a menționat domnul MBoris arcoci.
Consilierul municipal a declarat pentru reporterul NordNews că tehnologiile care vor fi folosite la renovarea  acestei porțiuni de drum din plăci de beton sunt similare cu cele utilizate de firma domniei sale  la reabilitarea străzii Nicolae Testimițeanu.
„Tehnologiile propuse de noi vor fi asemănătoare cu cele puse în uz la reparația străzii Testimițeanu, vom adânci până la un metru, apoi vom pune piatră but, după care argilă, ca să nu patrundă apa, la fel, vom compacta cu piatră,  după care vom așterne un strat de prundiș, după care vom pune și un strat de peliculă „ a declarat domnul Boris Marcoci.
De asemenea,  Boris Maroci a precizat  că pentru executarea lucrărilor nu  a primit, deocamdată, nici un ban din partea primăriei de Bălți și a fost nevoit să scoată din buzunar aproape 700 de mii de lei.  Directorul Întreprinderii Municipale  „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” Bălți, Iurii Hmarnîi, a precizat pentru portalul nostru că banii vor fi transferați după finisarea lucrărilor.
„Noi am contractat  anume firma „MarSharcon”, administrată de  Boris Marcoci, pentru că ea este unica  în stare să execute asfel de lucrări în beton. Iar dl Marcoci și-a asumat o parte din cheltuieli”,  a remarcat Iurii Hmarnîi
 
Șoferii care traversează zilnic această porțiune de drum  au păreri  diferite, unii  salută inițiativa alesului local,  alții spun că e în zadar și că reparația iar va dura mul timp,  ceea ce va creea ambuteiaje și dificultăți în trafic.
Se preconizează că lucrările de reparație să fie finalizate  până la sfârșitul lunii august.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata