NordNews
Avem ce spune

FOTO | În nordul R. Moldova va fi creat un traseu eco-turistic

O asociație din Moldova și alta din Polonia vor realiza un proiect pentru crearea unui nou traseu eco-turistic – „Stâncile Prutului”. Proiectul va fi implementat de Fundația „Terra Humana” din Varșovia, Polonia și Asociația „Moștenitorii” din Bălți.

Zilele acestea, experții polonezi, sosiți în Moldova, se întâlnesc cu președinții raioanelor, antrenate în proiect. Proiectul dat va contribui la conservarea și promovarea patrimoniului cultural-natural deosebit din zona de nord-vest a țării.

Proiectul „Crearea traseului eco-turistic „Stâncile Prutului” prin dezvoltarea satelor tematice în raioanele Edineț, Râșcani și Glodeni” va fi realizat până în 2023.
În cadrul proiectului va fi dezvoltată o ofertă ecoturistică integrată, utilizând experiența poloneză și fortificănd implicarea membrilor comunităților rurale, în special al femeilor și tinerilor în dezvoltarea socio-economică locală, prin sporirea antreprenoriatului non-agricol.
Proiectul este finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone în cadrul programului „Asistența poloneză pentru dezvoltare 2021”.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata