NordNews
Avem ce spune

FOTO | În subdiviziunile de frontieră vor fi instalate panouri fotovoltaice de tip ON-GRID

Până la sfârșitul anului curent, în cinci subdiviziuni de frontieră vor fi instalate panouri fotovoltaice de tip ON-GRID. În acest sens, Poliția de Frontieră a încheiat un contract cu privire la  achiziționarea sistemelor regenerabile, în valoare de  3,8 mil. lei, surse financiare alocate din bugetul de stat. Este una din prioritățile de dezvoltare instituțională, cu referință la realizarea obiectivelor de eficiență energetică în structurile teritoriale  de frontieră. 

Discuții pe marginea acestui proiect inovativ, dar și pe alte subiecte de actualitate, s-au regăsit în agenda unei vizite de lucru a ministrei Afacerilor Interne Ana Revenco și a șefului Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi, la SPF Volintiri.

Totodată, în linie generală a fost prezentată starea lucrurilor din sector, neajunsurile și problemele întâmpinate de personal în îndeplinirea misiunilor specifice de patrulare la frontieră, dar și eficiența echipamentelor noi din dotare – lucrul cu dronele.

În contextul crizei energetice la nivel mondial și național, în perioada anilor 2023 – 2024, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră are ca scop elaborarea proiectelor de execuție pentru sporirea eficienței energetice pentru alte 16 subdiviziuni de frontieră, care va include reparația capitală a acoperișurilor, termoizolarea fațadelor și instalarea panourilor fotovoltaice de tip ON-GRID.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"