FOTO | Jurnaliștii Nordnews, la un pas de tragedie. Poliția: „De ce nu v-ați înțeles pe loc?”

 

Trei jurnaliști de la portalul de știri Nordnews, care se întorceau de la studii de la Iași, au nimerit aseară într-un accident rutier. Incidentul s-a produs pe traseul Răuțel-Sculeni, în apropiere de satul Hiliuți, raionul Fălești, în jurul orei 20:15. Automobilul de marca Opel Meriva, în care se aflau cei trei, a fost lovit de un microbuz Volkswagen Transporter, care a ieșit pe contrasens. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

Jurnaliștii au fost cei care au chemat poliția. Ei spun că șoferul microbuzului ar fi încălcat grav regulamentul circulației rutiere.

„Am tras o sperietură zdravănă. Totul s-a întâmplat în câteva secunde. Din senin, din spatele unui autobuz a apărut un automobil, care se deplasa cu viteză. Colegul nostru, care era la volan, a încercat să evite impactul. Totuși, mașinile s-au ciocnit lateral, după care am ajuns pe acostament”, mărturisește Irina Baxan, reporter Nordnews.

„Pentru a evita impactul frontal cu microbuzul, am virat la dreapta, apoi brusc la stânga, fiindcă puteam să ne trezim într-un copac de pe  marginea drumului”, spune Dumitru Pelin, directorul executiv la portalul de știri nordnews.md.

Jurnaliștii spun că au rămas dezamăgiți de reacția polițiștilor care au intervenit la fața locului. „De ce nu v-ați înțeles pe loc?”, cu asta au început oamenii legii.

Inițial, șoferul microbuzului și-a recunoscut vina, însă, la sosirea polițiștilor, acesta s-a declarant nevinovat. Mai mult, el a venit cu acuzații la adresa lui Dumitru Pelin, șoferul autoturismului Opel Meriva.

„Băieți, îmi cer scuze pentru situația creată. Știu că sunt vinovat. Hai să ne înlegem pe loc. Tu ai o pagubă de o mie de lei, și eu la fel. Acuș va veni poliția și ne va amenda pe ambii atât eu cât și tu ne vom alege cu trei puncte de penalizare și o amenda de 600 de lei”, a spus șoferul Volkswagen-ului, în vârstă de 35 de ani.

 

Potrivit datelor preliminare oferite de poliție, vinovat de accident s-ar face șoferul microbuzului care a ieșit pe contrasens, depățind linia continuă.

 

 

 

leave a reply