NordNews
Avem ce spune

FOTO | La Ungheni s-a desfășurat Campionatul Republicii Moldova de alergări pe șosea

La Ungheni s-a desfășurat ieri, 13 noiembrie, ediția a 15-a a Campionatului Republicii Moldova de alergări pe șosea. Competițiile au avut loc în cadrul Concursului internațional de alergări „Tinerețe 2021”, ajuns anul acesta la a 23-a ediție, informează MOLDPRES. 

La linia de start au ieșit cei mai buni atleți ai momentului din țară, precum și o delegație de alergători din România.

Potrivit Federației de Atletism, programul competițiilor a inclus alergări pe distanța de 10 km la categoriile de vârstă juniori I (U20), seniori (și veterani în cadrul concursului „Tinerețe 2021”).

Pentru locul unu la seniori au luptat Maxim Răileanu și Ivan Siuris. Primul a ajuns la linia de finiș Maxim Răileanu, cu un rezultat de 29 min 54 sec, urmat de Ivan Sirius cu 30,26. Podiumul a fost completat de Mihai Sprincean, care a terminat în 31 min 55 sec.

La senioare, locurile s-au împărțit astfel: Ecaterina Cernat – 39,14 (1), Natalia Zbîrnea – 39,59 (2), Olesea Gaidamaca – 40,11 (3).

Podiumul la categoria juniori, băieți, s-a constituit din: Șchiopu Adrian, Talchiu Alexandr, Coldar Nicolai, iar la fete din: Botnari Mihaela, Rotaru Irina, Mihailiuc Maria.

Campionatul Republicii Moldova de alergări pe șosea a fost organizat cu suportul financiar al Ministerului Educației și Cercetării.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata