NordNews
Avem ce spune

FOTO | Mai multe străzi din Bălţi au fost reparate din sursele FNDRL

La Bălți au fost finalizate lucrările de reparație a unor străzi. Ieri, o comisie de recepţie a evaluat lucrările efectuate, pe care le-a apreciat ca fiind conforme. Este vorba despre reparația străzii Petru Zadnipru și a căilor de acces intravilan în perimetrul străzii Cahul 48 b – 54 a. Lucrările au fost executate în cadrul proiectului de revitalizare urbană „Modernizarea infrastructurii publice și instituțiilor educaționale în zona de revitalizare din municipiul Bălți”, finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și implementat de ADR Nord.

Miercuri, 21 decembrie 2022, directorul și specialiști ADR Nord au verificat calitatea lucrărilor de construcție executate, în contextul desfășurării procedurii de recepție la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului de revitalizare urbană. Împreună cu autoritatea publică locală, responsabilul tehnic, reprezentanții operatorului economic și alte părți implicate în procesul de implementare a proiectului, specialiștii ADR Nord au inspectat strada Petru Zadnipru și căile de acces reparate.

În decurs de șase luni, SA „Drumuri-Bălți” a asfaltat un segment cu o lungime de 534 m din strada Petru Zadnipru și a reparat 677 m de căi de acces intravilan în perimetrul străzii Cahul 48 b – 54 a.

Valoarea lucrărilor în cadrul acestui subproiect constituie 4,87 mil. lei, din sursele FNDRL. Contribuția Primăriei municipiului Bălți este de 10% din suma alocată.

În cadrul aceluiași proiect de revitalizare urbană, la Bălți se desfășoară lucrări de reabilitare, modernizare și sporire a nivelului de eficiență energetică a Gimnaziului nr. 6, situat pe strada Kiev, nr. 16. Valoarea contractului de antrepriză încheiat în acest sens constituie 17,7 mil. lei, iar lucrările urmează să fie finalizate în toamna anului 2023.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"