NordNews
Avem ce spune

FOTO | Maia Sandu: Am văzut cu ochii mei case arse din temelie, magazine și grădinițe făcute ruine de atacurile artileriei rusești

Case arse din temelie, blocuri distruse de rachete, grădinițe și spitale făcute ruine. Așa descrie președinta R. Moldova câteva orașe din regiunea Kiev. Aflată într-o vizită de lucru în Ucraina, Maia Sandu a condamnat atrocitățile comise de Federația Rusă împotriva poporului ucrainean.

„Am început vizita, mergând în câteva orașe din regiunea Kyiv, care au fost distruse în primele săptămâni de război. Am văzut cu ochii mei case arse din temelie, blocuri de locuit distruse de rachete, spitale, magazine și grădinițe făcute ruine de atacurile artileriei rusești, în Borodeanka și Irpin. Am văzut și locul unor morminte comune din Bucea, unde au fost îngropați zeci de oameni împușcați în timpul ocupației acestui orășel de către armata rusă. Este o tragedie greu de pus în cuvinte”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Maia Sandu a chemat comunitatea internațională să facă tot posibilul pentru a pune capăt războiului de agresiune al Rusiei cât mai curând posibil și a restabili pacea pe continentul European.

„De patru luni, Ucraina, țara noastră vecină și prietenă, trăiește în război. Republica Moldova a condamnat din prima zi agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și chemăm comunitatea internațională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga și pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict. Suntem alături de curajosul popor ucrainean, care luptă pentru libertatea sa și pentru libertatea Europei. Viitorul Ucrainei este în lumea liberă, în marea familie europeană”, a conchis Maia Sandu, președinta R. Moldova.

Amintim că astăzi, 27 iunie, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se află într-o vizită de lucru la Kiev. Pe parcursul zilei, șefa statului a vizitat localitățile Borodeanka, Bucea și Irpen, iar după amiază va avea o întrevedere cu Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"