NordNews
Avem ce spune

FOTO | Maia Sandu, la Cahul: Toți oamenii Moldovei merită să trăiască bine acasă

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a efectuat o vizită în raionul Cahul unde a avut o întrevedere cu mai mulți primari și reprezentanți ai administrației publice locale.

Astăzi sunt la Cahul și prima discuție a avut loc la Universitatea de Stat „B. P. Hașdeu” cu primari și alți reprezentanți ai administrației publice locale. Am avut o întâlnire și cu domnul Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul, și m-am bucurat că avem o viziune comună asupra necesității de a munci împreună în beneficiul comunităților locale și de a răspunde nevoilor cetățenilor, fie că sunt în centrul țării sau în cel mai îndepărtat sat. Toți oamenii Moldovei merită să trăiască bine acasă”, a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook.

Potrivit președintelui, autoritățile publice locale au nevoie de ordine în distribuirea fondurilor, de alocarea echitabilă a resurselor financiare, de susținere de la partenerii externi și de independență politică, scrie deschide.md

Am văzut optimism în discuțiile noastre, speranță că în curând vom porni pe un nou drum al dezvoltării Moldovei, cu un parlament sănătos și un guvern stabil. Pentru a-și îndeplini cu responsabilitate promisiunile față de oameni, autoritățile publice locale au nevoie de ordine în distribuirea fondurilor, de alocarea echitabilă a resurselor financiare, de susținere de la partenerii externi și de independență politică. Aceste lucruri trebuie să le realizeze cât mai repede următorul guvern, pentru a dezvolta comunitățile din Republica Moldova – prin sprijinirea afacerilor locale, crearea oportunităților de muncă în localități și îmbunătățirea condițiilor de trai”, menționează ea.

La fel, s-au discutat și alte subiecte importante pentru APL, precum programul național de împădurire, livrarea vaccinurilor din Chișinău în localități, construcția rețelelor de aprovizionare cu apă: „Primarii au menționat necesitatea elaborării unui cadru normativ cu privire la Rezervația «Prutul de Jos», pentru protejarea și conservarea ecosistemelor”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata