NordNews
Avem ce spune

FOTO | Maia Sandu s-a întâlnit la București cu Președintele României, Klaus Iohannis

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut ieri, 20 aprilie, la București, mai multe întrevederi – cu președintele României, Klaus Iohannis, cu prim-ministrul Florin Cîțu, cu președintele Senatului, Anca Dragu, și cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Cu această ocazie, cei doi șefi de stat au analizat stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia vizitei Președintelui României la Chișinău, la data de 29 decembrie 2020. Astfel, în 2021, România a donat Republicii Moldova echipamente medicale și de protecție împotriva COVID-19 în valoare de 2,3 milioane de euro, precum și o cantitate de peste 200.000 de vaccinuri, urmând ca în etapa următoare să realizeze și donația celor 6.000 de tone de motorină destinată agricultorilor din Republica Moldova.

„M-am bucurat să-l revăd, de această dată la Cotroceni, pe domnul Președinte al României, Klaus Iohannis, căruia i-am mulțumit personal în numele cetățenilor noștri pentru solidaritatea și sprijinul generos oferit de România pentru lupta cu pandemia în țara noastră. Cele 204.000 de vaccinuri care deja au ajuns în Republica Moldova ne permit să vaccinăm cetățenii noștri și să fim optimiști cu privire la revenirea la normalitate”, a spus Maia Sandu.

Președintele României, Klaus Iohannis a reiterat mesajul ferm de susținere pentru agenda de reforme promovată de Maia Sandu, în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral și al relațiilor privilegiate dintre cele două state.

Totodată, Iohannis a transmis că România va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova și a subliniat că România rămâne principalul partener al cetățenilor Republicii Moldova, evidențiind în acest sens sprijinul consistent oferit în vederea gestionării pandemiei de COVID-19.

Cei doi președinți au convenit continuarea dialogului bilateral la nivel înalt în vederea aprofundării cooperării pe mai multe dimensiuni, în special în ceea ce privește proiectele bilaterale de importanță strategică, cu accent pe cele din domeniile energiei, transporturilor, precum și al educației sau sănătății. Obiectivul principal al acestei cooperări rămâne asigurarea dezvoltării sustenabile a Republicii Moldova și conectării sale ireversibile la spațiul european.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata