NordNews
Avem ce spune

FOTO | Militarii Armatei Naţionale continuă misiunile în sprijinul populaţiei afectate de ninsori

Aproximativ 130 de militari ai Armatei Naţionale, cu 19  mijloace tehnice, au acţionat în ultimele 24 de ore, pentru ajutorarea populaţiei şi înlăturarea consecinţelor căderilor de zăpadă.
Potrivit şefului Grupului Operativ al Armatei Naţionale, colonel Dumitru Sîli, efectivul de militari în termen şi prin contract a fost implicat în 49 de misiuni în zona de centru a ţării, pentru deblocarea unităţilor de transport pe traseele naţionale, în municipiul Chişinău şi în localităţile raioanelor Hînceşti, Ialoveni şi Străşeni.
Sursa citată a specificat că soldaţii şi sergenţii din brigada „Ştefan cel Mare”, Batalionul de Gardă, Batalionul 22 de menţinere a păcii, Batalionul de Geniu, precum şi de la Baza de Mentenanţă, au acţionat, în această perioadă, cu 5 camioane, 7 maşini de tip HMMWV, 2 autoturisme şi o ambulanţă.
Colonelul Sîli a adăugat că în prezent, alţi 373 de militari, cu 24 de mijloace speciale, sunt pregătiţi să acţioneze, la necesitate, pentru deblocarea şi deszăpezirea localităţilor şi drumurilor naţionale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"