NordNews
Avem ce spune

FOTO | Ministrul Economiei și Infrastructurii: "Participarea Moldovei la Expo Dubai 2020 trebuie să fie un succes"

Participarea Republicii Moldova la Expoziția Mondială „Expo Dubai 2020” trebuie să fie un succes. Acest eveniment este mai mult decât o simplă expoziție, reprezintă o oportunitate de promovare a țării și de intensificare a schimburilor comercial-economice, științifice, tehnologice. De aceea, nu trebuie să ne limităm doar la prezentarea produselor, dar să venim cu inovații și idei interesante, care să convingă vizitatorii că țara noastră este atractivă atât investițional, cât și pentru turiști.

Afirmația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în timpul vizitei la Expo Dubai 2020, acolo unde urmează să fie amplasat și pavilionul Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii bilaterale cu ministrul de Stat al Emiratelor Arabe Unite pentru Cooperare Internațională și director general al Biroului Expo Dubai 2020, Reem Al Hashimi, ministrul Chiril Gaburici a reiterat că participarea la această expoziție internațională este o oportunitate de a identifica noi parteneriate cu statele lumii, noi piețe de desfacere pentru produsele autohtone.

Reem Al Hashimy a menționat că Emiratele Arabe Unite sunt gata să ofere asistența și suportul necesar Guvernului și companiilor din Republica Moldova pentru a participa la Expo Dubai 2020, care, conform estimărilor organizatorilor, va fi vizitată de circa 25 de milioane de oameni din toată lumea.

  Oficialii au discutat și despre oportunitățile de parteneriate de afaceri, precum și despre proiectele investiționale ale Republicii Moldova, care ar putea prezenta interes pentru oamenii de afaceri din EAU. În acest sens, Chiril Gaburici a menționat că Guvernul de la Chișinău își concentrează eforturile pentru promovarea reformelor structurale eficiente, care contribuie la crearea unui climat de afaceri favorabil pentru atragerea investițiilor și promovarea exporturilor. De asemenea, ministrul a prezentat facilitățile oferite de țara noastră pe platforma zonelor economice libere, a parcurilor industriale și a parcului IT „Tekwill”.

La întâlnire a participat și ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi.

 

1 Comentariu
  1. tuterviaw spune

    Сейчас мобильный есть у каждого! А вы в курсе, что можно скачать приложение Tutu Helper, в котором есть десятки тысяч бесплатных приложений и игр для Android и iOS? Игры по типу Pokemon Go, Клэш оф Кланс и множество других доступны абсолютно бесплатно! Детали на сайте tutuap.ru. Скачивайте Туту Ап и наслаждайтесь свободой!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"