NordNews
Avem ce spune

FOTO | Nicolae Ceaus a fost găsit îmbrăcat doar în chiloți, în apropiere de Vinița. Ex-judecătorul ucrainean spune că a fost răpit de persoane necunoscute

Potrivit presei din Ucraina, ex-judecătorul ucrainean, Nicolae Ceaus, ar fi fost găsit în apropierea satului Mazurivka, regiunea Vinița, în apropierea Republicii Moldova. Ceaus era îmbrăcat doar în chiloți și i-a spus primarului satului de acolo că a fost răpit de persoane necunoscute. La moment, acesta se află în mâinile Serviciului de Securitate din Ucraina, scrie protv.md

Între timp, soția lui Ceaus, Svetlana, a spus că soțul ei nu a contactat-o și că nu știa unde se află. La rândul sau, avocatul familiei Ceaus a spus că nici el nu l-a contactat.

Nicolae Ceaus a fost răpit la începutul lunii aprilie din curtea unui bloc din capitală. Socialiștii au declarat că Maia Sandu ar fi știut despre răpirea judecătorului, declarații negate de președinție. Ulterior, un canal de Telegram a postat o poză în care Ceaus apare cu vânătăi la ochi și cu o mâna bandajată. În mesajul care însoțea fotografia era scris că magistratul s-ar află într-un oraș din Europa, unde ar fi fost dus prin România.

Judecătorul ucrainean a fost prins în Ucraina cu mită în valoare de 150 de mii de dolari. Potrivit ministrului de Interne, Pavel Voicu, o persoană a fost reținută în acest caz, existând suspiciuni că infracțiunea ar fi fost săvârșită de cetățeni străini care au traversat frontieră de stat cu Ucraina. Recent, poliția a anunțat că a găsit trei mașini care ar fi fost folosite în răpirea judecătorului. Una dintre ele a fost ridicată în cartierul Poștă Veche. Totodată, responsabilii de la PCCOCS au pornit o cauza penală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata