NordNews
Avem ce spune

FOTO | Nicu Popescu: „Franța susține drumul nostru ireversibil spre UE”. Vicepremierul se află în Paris

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Emmanuel Puisais-Jauvin, secretar general pentru afaceri europene și consilier al prim-ministrului pentru Europa. „Franța susține drumul nostru ireversibil spre Uniunea Europeană”, a scris Popescu pe pagina sa de facebook. 

„Am discutat despre modul de funcționare a secretariatului pentru afaceri europene și schimbului de bune practici cu țara noastră. Am stabilit un parteneriat pentru un schimb de informații și coordonare atât în plan politic cât și din partea administrației publice. Acest sprijin va ajuta în timp instituțiile noastre să gestioneze mai eficient procesul de aderare la UE.”
Un alt rezultat concret al discuției este organizarea în timpul apropiat a unui program de stagiere pentru funcționari moldoveni care să meargă pentru un schimb de experiență în domeniul afacerilor europene.
„Ne-am referit și la organizarea în anul 2023 a Summitului Comunității Politice Europene. Partenerii francezi au comunicat disponibilitatea de a ne oferi suport în organizarea acestei prestigioase reuniuni internaționale.”

 

„La întâlnirea cu membrii grupului de prietenie din Senatul francez, am discutat cu Veronique Guillotin, președinta grupului și senatorul Bernard Fialaire. De asemenea, la Paris, m-am întâlnit cu Jean-Louis Bourlanges, președintele Comisiei pentru afaceri externe a Adunării Naționale. În conversațiile cu legiutorii francezi, m-am referit la determinarea autorităților pentru modernizarea europeană a țării, avansarea în procesul de reforme și intenția de a consolida dialogul foarte bun și strâns al țării noastre cu Franța și Uniunea Europeană.
Am vorbit despre consecințele dramatice ale războiului de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei și enorme prejudicii economice și sociale, pe care le resimte fiecare cetățean. Am informat oficialii francezi despre situația din sectorul energetic, menționând că este cea mai gravă criză energetică din ultimele trei decenii – o criză în care resursele energetice sunt folosite pe post de arme”, a conchis Nicu Popescu.
Menționăm că, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu, împreună cu ministrul apărării Anatolie Nosatîi desfășoară o vizită de lucru la Paris pentru a promova agenda de integrare europeană a țării noastre.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"