NordNews
Avem ce spune

FOTO | Noul Mercedes de lux al Episcopului Marchel. Mitropolia: Ne depășește!

Deşi a depus, în calitatea sa de călugăr, jurământul de sărăcie, episcopul de Bălţi şi Făleşti, Markel, se plimbă într-un Mercedes Bens E-Class de ultimă generaţie, potrivit unei imagini recente, publicată pe Facebook. Mitropolia Moldovei afirmă, prin purtătorul său de cuvânt, că subiectul o „depăşeşte”.
Automobilul de lux al „săracului” întru jurământ episcop a fost fotografiat în ograda bisericii „Sfinții Constantin și Elena” din orașul Bălți, după Liturghie. În fotografie, în partea stângă a mașinii se observă și Markel, în odăjdii gri.

„Marchel Mihăescu este călugăr, care a depus votul sărăciei de bună voie”, scrie vloggerul Ion Andronache pe pagina sa de Facebook.

Am încercat de nenumărate ori să luăm legătura cu episcopul pentru a afla mai multe detalii despre noua sa achiziție, însă acesta nu ne-a răspuns.
Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, a declarat că nu cunoaște nimic.

„Chiar ne depășește pe noi acest subiect. Ceea ce e legat de Episcopia de Bălți și Fălești ține de adinistrația acestei Episcopii. Noi aici în Chișinău nu avem de unde să știm despre această mașină și ce făcea ea în curtea bisericii din Bălți”, ne-a spus Cheibaș.

DESCHIDE.MD amintește că, după implicarea Bisericii, în special prin Mitropolitul Vladimir și Episcopul de Bălți și Fălești, Markel, în campania prezidențială din 2016, CCM și Justiția i-a amintit acestuia din urmă că cultele religioase ar putea fi acționate în judecată pentru astfel de acțiuni. În replică, Markel a amenințat cu un „război civil”, declarând că se conduce, în primul rând, de legea bisericească.
În campania prezidențială din 2016, un grup de preoţi în frunte cu episcopul de Bălţi şi Făleşti Markel, îndemna creştinii să nu fie indiferenţi faţă de viitor, să vină la vot pe 13 noiembrie şi să facă alegerea corectă. Feţele bisericeşti au îndemnat enoriaşii să n-o voteze pe Maia Sandu, spunând că ea prezintă „pericol pentru Biserică”. Preoţii au declarat că oamenii trebuie să susţină un candidat creştin şi moralmente sănătos, aşa cum, în opinia lor, ar fi Igor Dodon.
Ulterior, Dodon a organizat o întâlnire cu slujitorii bisericești la nordul republicii.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sursă: Deschide.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"