NordNews
Avem ce spune

FOTO | O mamă și fiul ei, înmormântați în parcarea blocului unde locuiau. Au fost uciși de un tanc rusesc în timp ce încercau să fugă

Imagini înfricoșătoare în Irpin, la 30 de kilometri de Kiev, în Ucraina, unde o mamă și fiul ei zac într-un mormânt improvizat din parcarea blocului unde locuiau. Marina și Ivan au fost îngropați acolo de vecini, după ce rușii i-au împușcat în timp ce fugeau de bombele și loviturile de artilerie care plouau peste peste oraș, transmite observatornews.ro

Marina Met 14.02.1980 – 5.03.1980 și Ivan Met 14.12.2009 – 5.03.1980. Asta stă scris pe două cruci din lemn, așezate pe o mică movilă de pământ, în parcarea unui bloc din Irpin, lângă Kiev. Un mormânt improvizat în care își dorm somnul de veci o mamă și băiețelul ei. Au fost îngropați de vecini, după ce rușii i-au împușcat dintr-un tanc, înainte de a se urca într-un taxi și a fugi din Irpin.

Ieri, EuroMaydan a publicat pe Facebook o fotografie cu mormântul lor din Irpin, imaginea unei tragedii care dă fiori.

Pe 5 martie, însă, Marina a decis totuși să părăsească Irpinul. „După ce și-a împachetat lucrurile și a chemat un taxi, ea și Vania au încercat să iasă din complexul rezidențial. În acel moment, un tanc rusesc a tras în ei. Nu au avut nicio șansă de supraviețuire, iar vecinii nu au avut altă variantă decât să-i îngroape în parcarea blocului”, spune Olga.

Pe rețelele de socializare curg zeci de mesaje de condoleanțe.

„Adora marea și credea că nu degeaba numele ei este Marina”

Marina a lucrat în HR mulți ani. Acum, femeia de 42 de ani conducea departamentul de contabilitate al unei firme care oferă servicii juridice și de afaceri.

„Își iubea foarte mult meseria, se pricepea la asta. Și adora marea. Credea că nu degeaba numele ei este Marina. În fiecare an, economisea bani pentru ca vara să poată merge la mare cu fiul ei. Era o femeie minunată”, își amintește Olga.

Vania avea doar 12 ani. Mergea la școală și îi plăceau jocurile pe calculator. Era un băiat foarte vesel. Pentru mama lui, el era lumea întreagă. Doar că, o lovitură nemiloasă dată de un tanc rusesc a pus capăt a două vieți deodată și a distrus o familie. „Vreau ca întreaga lume să știe despre această cruzime sălbatică”, a mai spus revoltată prietena Marinei.

Familie ucisă în timpul evacuărilor din Irpin

La o zi după tragedie, alți opt civili au fost ucişi în timpul evacuărilor din Irpin. Primarul Oleksandr Markuşin a declarat atunci că ruşii au deschis focul în momentul în care oamenii încercau să treacă un pod. “O familie a murit. În faţa mea au murit doi copii mici şi doi adulţi”, a spus Markuşin.

Imaginile cu atacul surprind momentul în care un soldat ucrainean stă în fața unei clădiri și le vorbește oamenilor care se adăpostesc. Din senin, lângă el explodează un obuz. Strada este cufundată într-un nor de praf. Mai mulți jurnalişti care se adăposteau în clădire exclamă. Apoi, câțiva soldați aleargă spre locul impactului pentru a verifica starea mai multor persoane aflate la sol. Din nefericire, o întreagă familie, cu doi copii mici, zăcea fără viață pe trotuarul de vizavi.

Oleksandr Markushyn spune că a respins cererea forțelor ruse de a preda orașul: „Sunt surprins că acești monștri încă nu au înțeles – Irpin nu se predă, Irpin nu poate fi cumpărat, Irpin luptă!. Am o contraofertă pentru ocupanți să părăsească Irpin în 24 de ore și să salveze viețile și sănătatea câtorva mii de recruți ruși, a căror mamă, soră, fiică, bunică și parteneră îi așteaptă acasă”.

Ministerul britanic al Apărării a acuzat forțele rusești că au vizat coridoarele de evacuare și că au ucis „mai mulți civili” care încercau să evacueze Irpin.

21 Comentarii
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"