NordNews
Avem ce spune

FOTO | O mașină militară din regiunea transnistreană, cu numere de înmatriculare rusești, zărită la Varnița

La pretinsa graniță cu Transnistria, din localitatea Varnița, o mașină militară cu numere de înmatriculare străine și cu drapelul Rus în cabină se deplasa spre regiunea separatistă, în timp ce localinicii protestează, iar poliția moldovenească „ar asigura ordinea publică”, pentru a le permite transnistrenilor să vină pe malul drept al Nistrului să voteze.

Mașina militară avea inscripția forțelor de pacificare „MC”, iar în spatele unității tracta o cisternă. Deocamdată nu este clar ce căuta mașina militară în zonă, care ieșia din Varnița și se îndrepta spre Transnistria.

Situația în zonă este încordată din cauza numărului impunător de transnistreni, care vin să voteze în mod organizat, iar localnicii, veteranii Războiului de pe Nistru și unii activiști civici s-au mobilizat pentru a nu permite acest lucru.

Poliția Națională a intervenit în forță cu mascați și a dispersat mulțimea pentru a le asigura „cale deschisă” transnistrenilor să vină să voteze. Mascații au folosit aparatul de electroșoc și au amenințat protestatarii că vor folosi și gazele lacrimogene.

 

1 Comentariu
 1. Anatolie spune

  Ei, alo poliția națională a RM, voi de ce faceți coridoare , ca separatiștii să poată întra în cetrul Moldovei , ca să ocupe Moldova cu ajutorul vostru prin voturile fraudate, deschis și fără frică.
  Poate vă mai gândiți puțin și vă retrageți fortile , că veteranii să-și poată face datoria pentru patre , sau mai corect , treziți va și vă alăturați către veterani și nu dați voie gardiștilor și bandiților , care ne-au atăcat și ne-au distrus țara in 1991-92 și pină la prezent sunt forțele rusești armata 14, care îi apără și le este un garat , ca separatiștii să distrugă liber țara noastră Moldova.
  Vă mai întreb o dată , de ce le faceți protecție separatiștilor.
  Rușine vouă …!
  PS. Iaca și forțele armatei 14 sau arătat coada.
  Voi, poliție națională, pentru ce sunteți acolo…?
  Da este clar, am spus , că poliția națională este un coridor ca bandiții separatiști să intre liber in centrul Moldovei…?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata