NordNews
Avem ce spune

FOTO | Onoarea Bălțiului se măsoară în sportivi. De Ziua Orașului, patru atleți s-au ales cu statut special

De Ziua Orașului Bălți, pentru formarea și dezvoltarea boxului în localitate, patru locuitori s-au ales cu titlul de „Cetățean de onoare al municipiului Bălți”, trei dintre ei primind titlul post mortem. Diplomele au fost înmânate de primarul Nicolai Grigorișin. Este vorba despre antrenorii emeriți Boris Petuhov, Veaceslav Simac, Grigori Țisari, dar și pugilistul Timofei Screabin.

Cu această ocazie, conducerea municipiului Bălți a venit cu un mesaj de felicitare adresat tuturor bălțenilor.

„Bălți este capitala de Nord a Republicii Moldova. Este un oraș care a devenit aproape sufletului tuturor celor care s-au născut și crescut aici, dar și celor care au venit și au rămas pentru totdeauna aici. Vă sunt recunoscător pentru grija și dragostea pe care o purtați acestui oraș. Sărbătoarea de azi constituie o ocazie aparte pentru a ne exprima recunoștința și respectul față de generațiile de ieri, care, prin muncă și efort susținut, i-au asigurat localității noastre un prezent frumos”, a declarat Nicolai Grigorișin.


Timofei Screabin – deținătorul Medaliei URSS „За Трудовое Отличие”, pentru performanțe în domeniul sportului marcate cu medalie olimpică, precum și cu medaliile la campionatele europene și mondiale.

Nicolai Grigorișin(s); Timofei Screabin (d)

 

 

„Eu sunt din Bălți, aici am început, aici făcut primii pași. În Bălți m-au învățat ce înseamnă box, după care am început să cuceresc succesul treaptă cu treaptă, dar de fiecare dată când mă întorc aici îmi amintesc de rădăcinile mele. Astăzi, pentru mine, acest premiu este foarte important. Înțeleg că oamenii își amintesc de mine – iar memoria este cel mai important lucru”, a declarat Timofei Screabin.

 

 

 


La eveniment au fost prezenți și membrii familiilor celot trei antrenori decernați post mortem.

Grigori Țisari – antrenor emerit al Republicii Moldova, deținătorul Medaliei „Meritul Civic”, pentru contribuția sa personală recunoscută în formarea sportivilor de înaltă calificare, educarea tinerei generații, dezvoltarea spirituală și morală a societății, performanțe în domeniul sportului marcate cu medalie olimpică, precum și cu medaliile la campionatele europene și mondiale.

Svetlana Țisari, soția antrenorului emerit al Republicii Moldova, Grigori Țisari

 

 

„Este o mare amintire și o mare bucurie că orașul nostru, autoritățile noastre au apreciat contribuția pe care soțul meu a adus-o la dezvoltarea sportului, la dezvoltarea tineretului din mun. Bălți, pentru că tineretul este viitorul nostru. Vreau să îi felicit pe toți cu această frumoasă sărbătoare. Orașul nostru devine din ce în ce mai frumos, se dezvoltă. Le doresc tuturor cetățenilor sănătate, fericire, succes și tot ce este mai bun în viață și, cel mai important, un cer senin și pace deasupra capului”, a declarat soția regretatului antrenor.

 

 


Simac Veaceslav – antrenor emerit al Republicii Moldova, deținătorul Medaliei „Meritul Civic”, pentru contribuția sa personală recunoscută în formarea sportivilor de înaltă calificare, educarea tinerei generații, dezvoltarea spirituală și morală a societății, performanțe în domeniul sportului marcate cu medalie olimpică, precum și cu medaliile la campionatele europene și mondiale.

familia antrenorului emerit al R. Moldova, Veaceslav Simac

 

 

„Această diplomă înseamnă că tatăl meu a fost un mare antrenor de box. A fost un prieten și tată bun. Îmi pare foarte rău că nu mai este printre noi. Sunt mândru de tatăl meu și aș vrea să-i port în continuare cu mândrie familia. Voi continua calea tatălui meu și sper ca într-o bună zi voi deveni și eu un bun antrenor”, a spus fiul regretatului antrenor, Dăniel Simac.

 

 

 


Petuhov Boris – antrenor emerit al Republicii Moldova, unul dintre fondatorii boxului în municipiul Bălți, deținătorul Medaliei „За доблестный труд”, pentru contribuția sa personală recunoscută în formarea sportivilor de înaltă calificare, educarea tinerei generații, dezvoltarea spirituală și morală a societății. De mai bine de douăzeci de ani, Școala Sportivă de box poartă numele celebrului antrenor.

Nicolai Grigorișin(s); Boris Petuhov, nepotul antrenorului emerit al R. Moldova, Boris Petuhov (d)

 

 

„Să dea Domnul și voi continua activitatea bunicului meu. Vreau să le mulțumesc tuturor organizatorilor, dar și bălțenilor datorită cărora  se păstrează vie memoria bunicului meu în lumea sportului”, a conchis nepotul regretatului antrenor, Boris Petuhov.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"