NordNews
Avem ce spune

FOTO | Parlamentul s-a alăturat Campaniei ONU „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”

Parlamentul Republicii Moldova s-a alăturat Campaniei Organizației Națiunilor Unite „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”. În acest an, campania se desfășoară sub genericul „Uniți prin activism pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor”.

Cu această ocazie, în semn de solidarizare cu supraviețuitoarele violenței în bază de gen, pe fațada clădirii Legislativului au fost instalate șase bannere mari din pânză de culoare oranj, culoarea simbolizând un viitor fără violență pentru toate fetele și femeile. Bannerele transmit mesajul de sensibilizare „Alege o viață fără violență!”.

„Fiecare femeie are dreptul să fie tratată cu demnitate!”, a menționat Președintele Parlamentului, Igor Grosu, în mesajul adresat în contextul campaniei ONU.

 

 

 

De asemenea, Platforma Femeilor Deputate din Parlamentul Republicii Moldova a lansat ieri o campanie de informare și sensibilizare cu genericul „Violența obstetrică tot este violență”, în semn de solidarizare cu toate femeile și fetele care suferă de orice formă de violență.

 

 

 

Campania „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen” este organizată anual, la nivel internațional, în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie, când sunt marcate Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și Ziua Internațională a drepturilor omului. Evenimentele desfășurate în cadrul campaniei au drept scop sensibilizarea publicului cu privire la fenomenul violenței față de femei ca fiind cea mai răspândită încălcare a drepturilor omului la nivel mondial.

În Republica Moldova, campania lansată de Organizația Națiunilor Unite are loc pentru al 21-lea an consecutiv.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"