NordNews
Avem ce spune

FOTO | Percheziții soldate cu confiscarea obiectelor de cult și două pistoale pneumatice

Un conațional este vizat într-un dosar penal pentru deținerea obiectelor vechi de peste sute de ani, dobândite prin săpături neautorizate în perimetrul siturilor arheologice din municipiul Soroca. În acest context, polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord, care cercetează cazul sub toate aspectele, au realizat o percheziție la domiciliul cetățeanului, de unde s-au ridicat mai multe bunuri istorice și două pistoale pneumatice.
Conform informațiilor parvenite în adresa DR Nord și a procesului investigator, polițiștii de frontieră au desfășurat acțiuni de urmărire penală pe numele unui locuitor al satului Grigorăuca, raionul Soroca, în vârstă de 40 de ani. Acesta a fost observat anterior la marginea satului sus menționat, având asupra sa un detector de metale. Ulterior, s-a aflat că ar deține obiecte de anticariat în urma săpăturilor ilegale realizate în situl arheologic și în zonele cu potențial arheologic.
În urma percheziției la locuința bărbatului, s-a depistat două pistoale pneumatice, monede, cărți vechi, literatură cu material istoric și arheologic, planșete pentru monede, obiecte din domeniul faleristicii, iar în garaj s-au găsit cioburi de ceramică istorică.
Toate obiectele ridicate au fost sigilate și urmează a fi transmise către expertiză, iar polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Persoana riscă potrivit art. 1995 al CP al RM o amendă de la 1350 la 2350 de unităţi convenţionale sau privațiune de libertate de pînă la 1 an.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"