NordNews
Avem ce spune

FOTO | Peste 300 de copii din Soroca, instruiți de salvatori cum să acționeze în situații de risc

Pompierii și salvatorii continuă “Campania de prevenire a riscurilor situațiilor excepționale în rîndul copiilor” desfășutată prin aplicațiile interactive și teoretice în mai multe tabere din țară. În data de  08 august 2018 Direcția Situații Excepționale Soroca a desfășurat instruiri pentru prevenirea riscurilor în rîndul minorilor la tabara de odihnă pentru copii “Dumbrava” din satul Volovița a raionului Soroca.
Angajații IGSU au organizat concursul “Tinerii Salvatori și Pompieri’’pentru peste 300 de copii. În bazinul din tabără, salvatorii prin exercițiile practice au prezentat copiilor metodele principale de salvare a persoanelor în caz de înec. Totodată, medicii au demonstrat procedeele de bază în acordarea primului ajutor persoanelor înecate.
Totodată, copiii au primit pliante informative cu recomandări necesare în situații de risc. Pompierii au organizat într-un mod interactiv concursuri în domeniul bazelor securității vieții unde minorii au învățat cum trebuie să se comporte într-o situație de risc. Mai mult, specialiștii IGSU au prezentat tehnica și echipamentul specializat din dotare. Potrivit Inspectoratului, astfel de aplicații se realizează pe parcursul perioadei estivale în toate regiunele țării noastre. Campania are drept scop promovarea siguranței în rândul copiilor și prevenirea riscurilor în  timpul vacanței de vară.

Pompierii și salvatorii continuă “Campania de prevenire a riscurilor situațiilor excepționale în rîndul copiilor”…

Gepostet von Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI am Donnerstag, 9. August 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"