NordNews
Avem ce spune

FOTO | Petrișor Dumitrescu: „România rămâne principalul partener al R. Moldova”

 În cadrul exercițiului bilateral desfășurat în perioada 8-13 mai de către militarii Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, Iași, România, alături de militarii din Brigada 1 Infanterie Motorizată „Moldova” a participat și consulul general al României la Bălți, Petrișor Dumitrescu. Evenimentul a avut loc ieri, 11 mai. 
La activitatea care a avut loc la Centrul de Instruire din Bălți al Brigăzii 1 Infanterie Motorizată „Moldova”, a fost prezent atașatul apărării, militar și aero de la Ambasada României la Chișinău, locotenent-colonel Ciprian Efimov, alături de conducerile celor două unități.
Scopul exercițiului constă în instruirea integrată, creșterea nivelului de interoperabilitate și sincronizarea procedurilor operaționale între militarii din cele două armate.
„Îmi exprim recunoștința și  felicit efectivele pentru loialitatea, curajul, devotamentul și dăruirea de care dau dovadă în tot ceea ce fac pentru apărarea patriei. Apreciez în mod deosebit relația pe care unitatea militară din Bălți o întreține cu Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” din Iași și instruirea în comun cu unitățile militare din România pentru participarea la misiuni de asigurare a păcii. România rămâne principalul partener al Republicii Moldova și acordă permanent sprijin pentru identificarea resurselor și implementarea celor mai eficiente măsuri în vederea ridicării calității vieții tuturor cetățenilor. Așa cum am demonstrat, vom continua să sprijinim dezvoltarea comunităților locale și integrarea Republicii Moldova în marea familie europeană”, a concis Petrișor Dumitrescu.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"