NordNews
Avem ce spune

FOTO | Placa comemorativă a regretatului artist Anatol Pînzaru, dezvelită la Bălți

Placa comemorativă a regretatului actor Anatol Pînzaru a fost inaugurată astăzi, pe fațada casei din Bălți în care a locuit Artistul Poporului. Placa a fost dezvelită în prezența familiei actorului, a prietenilor, colegilor de breaslă, dar și a autorităților locale.

Vă mulțumesc pentru evenimentul de astăzi. Într-adevăr, astăzi, Anatol Pânzaru a fost adus acasă. Este un eveniment emotiv pentru mine și familia mea, pentru neamul nostru, a declarat Lidia Noroc-Pânzaru, soția regretatului actor.

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a declarat că Anatol Pînzaru a jucat un rol important în dezvoltarea culturii în Republica Moldova.

Anatol Pînzaru a lăsat moștenire un imens fundament cultaral pentru bălțeni, dar și pentru toți cetățenii țării noastre. Anume din acest motiv am susținut cu mare plăcere acest proiect.

La ceremonie a participat și deputata Arina Spătaru, alături de câțiva consilieri municipali.

Anatol Pânzaru a fost cel care a vegheat valorile naționale și cultura românească. El a fost înainte-mergătorul Teatrului Național “Vasile Alecsandri”, a declarat Arina Spătaru.

A fost un om cu literă mare în mun. Bălți. Un om care a ținut la acest oraș, un actor și regizor cu care noi ne mândrim”, a spus Boris Marcoci.

 Pentru mine, pentru bălțeni Anatol Pânzaru a fost un adevărat purtător al idendității naționale. Regratatul actor este un adevărat mentor pentru tot ce înseamnă cultură dintre Nistru și Prut, a menționat Sergiu Burlacu.

 Un bun sfetnic, un om devotat și de mare valoare, așa îl descriu colegii și prietenii pe Anatol Pînzaru.

Oameni ca Pânzaru nu mai sunt. Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți și-a trăit cei mai frumoși ani, perioada de aur, cu cea mai frumoasă trupă din Moldova, condusă de marele maestru Pânzar, a adăugat Constatin Stavrat.

 Am fost prieteni mai mult de un sfert de vec. Era un om inteligent cu care era interesant să vorbești pe orice temă. Mi-a fost un sfetnic și un prieten foarte bun, de la care am învățat arta de a vorbi cu oamenii, de-ai asculta și înțelege, a declarat Boris Grițunic.

 Actorul și regizorul Anatol Pînzaru a decedat în 2001 la vârsta de 71 de ani. A activat la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” timp de jumătate de secol, timp în care a montat zeci de spectacole.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"