Veaceslav Platon a fost surprins pe 7 august într-un cartier de lux din Londra. O poză cu acesta a fost postată de un moldovean stabilit acolo, care l-a văzut întâmplător pe stradă.

Pe 2 august, magistrații de la judecătoria Buiucani au stabilit că omul de afaceri are la dispoziție 10 zile pentru a reveni în țară. Decizia a fost luată după ce Platon nu s-a prezentat la o ședința de judecată în unul dintre cele trei dosare în care este vizat.

În 2017, Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru că ar fi obținut un miliard de lei de la BEM. În mai 2020, procurorul General a declarat că Veaceslav Platon ar fi fost condamnat ilegal în dosarul furtului miliardului și că procurorii ar fi falsificat mai multe probe. După două săptămâni, Platon a fost eliberat, iar acum două luni, magistrații l-au achitat în dosarul fraudei bancare, la cererea procurorilor.

Gheorghe Cavcaliuc și alți patru colegi de-ai săi vizați în dosar sunt cercetați pentru huliganism și instigare la violență și riscă până la cinci ani de închisoare. Asta după ce în luna aprilie un membru al partidului PACE l-a stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sangerei, Tudor Tutunaru. Funcționarul a suferit arsuri la ochi și a ajuns la spital. Gheorghe Cavcaliuc, fost om al legii, a spus atunci că nu vede o problema în comportamentul membrilor formațiunii sale.