NordNews
Avem ce spune

Foto | Pompierii moldoveni s-au clasat pe locul III la competițiile din Ucraina

O echipă din cadrul Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI a participat   la compeițiile internaționale sportive a pompierilor și salvatorilor în orașul Ivano-Francovsc din Ucraina, unde a ocupat locul III în clasamentul general. Concursul s-a desfășurat în perioada de 20-26 mai curent.
Angajații IGSU al MAI au participat la patru probe a competițiilor și s-au clasat pe următoarele locuri: locul III – probă ștafeta combinată 4X100 și  probă trecerea fișiei de 100 m cu obstacole.
Totodată echipa IGSU a stabilit un nou record național la probă ștafeta combinată 4X100 cu rezultatul 58.12 sec și la probă desfășurea de luptă cu rezultatul 31.81sec.

Competițiile de profil au fost desfășurate la nivel organizatoric și profesional înalt de către Ministerul Situațiilor Excepționale al Ucrainei în memoria pompierilor-eroi din Cernobîl ediția a XXXI-a cu participarea echipelor din 7 țări membre ale Federației Internaționale sportive a pompierilor și anume Croația, Polonia, Bulgaria, Belorusia, Ucraina, Turcia și Republica Moldova.

Participarea la competițiile internaționale contribuie la dezvoltarea și popularizarea sportului salvatorilor și pompierilor, la perfecționarea măiestriei profesionale și sportive a efectivului de salvatori și pompieri din IGSU, consolidarea legăturilor de prietinie și colaborare cu țările străine prin reprezentarea Republicii Moldova la nivel internațional.

Mai mult echipa de sportivi a IGSU urmează să participe la competiții similare în  or. Varna din  Bulgaria. Campionatul va fi desfășurat în perioada 03-09 iunie 2018 unde sportivii au șanse de a înscrie noi performanțe.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"