NordNews
Avem ce spune

FOTO | Președintele Franței a ajuns în R. Moldova. Va avea loc semnarea unor documente bilaterale

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a ajuns în Republica Moldova. La Aeroportul Internațional Chișinău, oficialul a fost întâmpinat de către ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

„Bucuros să-l întâmpin la Chișinău pe domnul Emmanuel Macron, președintele Republicii Franceze. Continuăm cu determinare să contribuim la visul generației noastre – aderarea la Uniunea Europeană. Sprijinul Franței rămâne a fi esențial în procesul nostru de regăsire în familia statelor europene”, a spus ministrul de Externe de la Chișinău.

Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, a sosit la Chișinău în cadrul unei vizite de lucru legată de consecințele războiului din Ucraina, prioritățile parteneriatului moldo-francez și aspirațiile europene ale Chișinăului. Acesta a mers la Reședința de Stat, acolo unde a fost întâmpinat de președintele țării, Maia Sandu și Garda de Onoare. Oficialul a subliniat că sprijinul Franței rămâne a fi esențial în procesul nostru de regăsire a Republicii Moldova în familia statelor europene.

„Urmează o agendă intensă de lucru împreună cu doamna președintă Maia Sandu, în care liderii țărilor noastre vor discuta provocările și consecințele războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova, despre prioritățile parteneriatului moldo-francez și despre aspirațiile europene ale țării noastre”.

În după-amiaza zilei de miercuri, cei doi șefi de stat vor face o vizită la Alianța Franceză din Moldova. De asemenea, ei vor avea o discuție cu câțiva reprezentanți ai societății civile din țara noastră. La ora 15:45, cei doi șefi de stat vor susține o conferință de presă comună. Totodată, în marja vizitei la Chișinău a președintelui Republicii Franceze Emmanuel Macron, va avea loc semnarea unor documente bilaterale.

Documentele vor fi semnate, începând cu ora 16:50, de către viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu, ministrul finanțelor Dumitru Budianschi și ministra pentru Europa și afaceri externe Catherine Colonna.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"