NordNews
Avem ce spune

FOTO | Președintele Parlamentului European: Locul Moldovei este în Europa. Vom continua sa asigurăm stabilitatea în aprovizionarea cu resurse energetice

Igor Grosu și-a exprimat recunoștința Parlamentului European pentru sprijinul acordat Republicii Moldova „chiar și atunci când guvernele de aici luptau împotriva democrației și propriilor cetățeni”.

Astăzi, în cadrul ședinței Parlamentului R. Moldova, Roberta Metsola a declarat că „locul Moldovei este în Europa, viitorul nostru e să fim împreună și Parlamentul European va face toate lucrurile necesare pentru a vă fi alături în calea Dvs. de a deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene”.

Aceasta este prima vizită în Republica Moldova a unui președinte al Parlamentului European.

Parlamentul European mereu a fost solidar cu Republica Moldova atât cu mesaje, cât și cu acțiuni. Moldova aparține familiei europene. Moldova este țară europeană prin istoria sa, cultura, amplasarea geografică și tradițiile”, a adăugat președintele Parlamentului European.

Roberta Metsola a dat asigurări că Europa este alături de Republica Moldova, în special în actuala situație economică dificilă.

„Vom continua sa asigurăm stabilitatea în aprovizionarea cu resurse energetice. Vom oferi susținere prin mijloace finaciare, dar și prin intensificarea conexiunilor de transport și schimburilor comerciale.”

De dimineață, Roberta Metsola s-a întâlnit cu Maia Sandu.

„Am avut o discuție foarte bună astăzi cu Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, pe care m-am bucurat să o revăd la Chișinău într-o perioadă când sprijinul Uniunii Europene contează foarte mult pentru țara noastră.
Parlamentul European a fost întotdeauna de partea cetățenilor Republicii Moldova în demersul lor pentru democrație și stat de drept, contra corupției. Deputații europeni ne-au fost alături atunci când grupări corupte au capturat statul, punându-l în slujba intereselor oligarhice. Sprijinul constant al legislativului european a fost vital pentru menținerea țării noastre pe calea democratică. A fost și prima instituție europeană care a spus clar și tare că ne susține în demersul de obținere a statutului de țară candidată la UE.
Am mulțumit pentru sprijinul acordat și am subliniat că mizăm pe o susținere la fel de puternică și solidară în viitor. Avem nevoie de ea pentru a depăși consecințele dramatice ale războiului pe care Rusia îl poartă contra statului vecin și prieten Ucraina. Avem nevoie de susținere și pentru a începe cât mai rapid negocierile de aderare”, a scris șefa statului.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"