NordNews
Avem ce spune

FOTO // Primul lot de 30.420 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech achiziționate de stat a ajuns în RM

Un lot de 30.420 de doze de vaccin împotriva COVID-19, produse de compania farmaceutică Pfizer/BioNTech, a ajuns astăzi la Chișinău. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale precizează că e vorba de prima tranșă din lotul de 700.830 de doze achiziționate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, prin intermediul Oficiului de Gestionare a Programelor de Asistență Externă, scrie jurnal.md.

Achiziția a fost realizată în contextul implementării Componentei „Sănătate” a Proiectului „Răspuns de urgență la COVID-19 și suport pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii”, în conformitate cu Acordul-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB), semnat la data de 29 iulie 2020 și ratificat prin Legea nr. 168/2020.

Cele 30.420 de doze de vaccin au fost depozitate în cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și urmează să fie distribuite proporțional în toate punctele de vaccinare din țară. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale amintește că, la data de 23 iulie curent, Republica Moldova a recepționat un lot de 100.620 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, oferit cu titlu gratuit de Guvernul României. Până în prezent, 1.008.885 de doze de vaccin au fost administrate în țara noastră, iar 469.986 de persoane au fost complet imunizate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata