NordNews
Avem ce spune

FOTO | Produse eco-autohtone, expuse în cadrul unui târg la Bălți

Biscuiți fără gluten și zahăr, produse cosmetice din India, coșuri împletite din salcie și răchită, dar și piese vestimentare au fost expuse în piața „Vasile Alecsandri” din Bălți. Astăzi, aici a fost deschis un expo-târg, care a adunat sute de oameni.

 

Serghei Carasevici, este apicultor deja de 20 de ani. La târgul din Bălți a adus tot ce are mai gustos: fructe uscate în miere de albini, miere de salvie, levănțică și oregano. Antreprenorul deține peste 200 de familii de albini, care produc cinci tipuri de miere. El spune că anul acesta producția mierii a scăzut din cauza vremii reci, dar și secetei.

 

Serghei Carasevici, apicultor

„ Este foarte important să iubești albinele ca să poți desfășura o astfel de activitate, albinele necesită multă răbdare, atenție și grijă. În mediu, noi strângem câte 15 kg de la fiecare familie. Anul acesta a fost mai puțină producție, comparativ cu anii precedenți, dar totuși, noi am rămas mulțumiți. Ne străduim, ca toată marfa să o realizăm la noi în țară, pentru oamenii noștri, de aceea, cu plăcere participăm la diferite expoziții și târguri”.

 

Iar Maria Lesnic din raionul Briceni, a venit la târg să-și vândă pomii fructiferi, dar și cei decorativi. De mai bine de 40 de ani femeia deține o livadă cu diferite specii de pomi: mere, prune, pere, zmeură, gutui, cireșe, agriș.

Antreprenoarea spune că nu a văzut un an mai secetos ca acesta. Unde mai pui că și pandemia i-a dat lucrurile peste cap. Acesta este primul târg din 2020, unde își poate realiza pomii.

 Maria Lisnic, agricultor

 „Cel mai mult ne-a afectat seceta din acest an, primăvara nu am vândut pomii din cauza virusului, dar vara, o parte din ei  s-au uscat pentru că nu au fost ploi și noi nu am avut apă pentru irigare. Sperăm măcar acum să vindem o parte din pomi, ca să putem supraviețui.”

Expo-târgul „CONSUM-EXPO” este la cea de-a XXVI ediție și este organizat cu sprijinul Primăriei din Bălți. Târgul se va desfășura în perioada 07-09 octombrie.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata