NordNews
Avem ce spune

FOTO | Ruinele din Bahmut. Imagini din satelit arată cum a fost distrus orașul de bombardamentele rusești

Compania Maxar Technologies a publicat imagini din satelit de înaltă rezoluție care arată din unghiuri similare felul în care arăta orașul ucrainean Bahmut în urmă cu un an și ruinele la care a fost redus acum, în urma bombardamentelor rusești, scrie digi24.ro

„Rândurile de blocuri, școli, magazine și alte elemente de infrastructură au fost reduse la un morman de dărâmături fumegânde”, a transmis compania de tehnologie spațială americană.

Această zonă din Bahmut era încă neafectată de bombardamente în urmă cu un an. Foto: Profimedia Images

 

Așa arată aceeași zonă a orașului un an mai târziu. Foto: Profimedia Images

 

„Zone ale orașului care aveau copaci și parcuri cu un an înainte sunt acum complet lipsite de vegetație și sunt acoperite cu praf maroniu sau roșu și dărâmături”, spune compania.

În această imagine pot fi văzute din satelit Școala numărul 12 din Bahmut și mai multe blocuri rezidențiale. Foto: Profimedia Images
Aceleași clădiri sunt acum distruse în totalitate. Foto: Profimedia Images

 

Trupele rusești de invazie au început să bombardeze orașul Bahmut în mai 2022, iar începând cu 1 august localitatea a fost asaltată și de trupe terestre, în special din grupul de mercenari Wagner.

Bombardamentele rusești au început în Bahmut în luna mai 2022. Foto: Profimedia Images

 

Timp de un an, orașul Bahmut a fost cel mai fierbinte punct al războiului din Ucraina. Foto: Profimedia Images

 

Deși orașul nu are o importanță strategică majoră, acesta a devenit un simbol al rezistenței armatei ucrainene. Aici s-au dat cele mai sângeroase lupte ale războiului din Ucraina, iar în ciuda avansurilor făcute de ruși în ultimul an, soldații ucraineni nu au fost alungați definitiv.

În schimb, au raportat liderii militari ucraineni, pierderile suferite de invadatorii ruși au fost masive, un lucru care a fost confirmat în repetate rânduri și de liderul mercenarilor Wagner, care s-a plâns că oamenii lui „mor inutil” în lipsa munițiilor promise de autoritățile de la Moscova. Deși numărul de victime de ambele părți rămâne necunoscut, media locale estimează că zilnic se înregistrează aici sute de morți și răniți.

În ultimele zile, armata ucraineană a raportat că a recuperat porțiuni bune din Bahmut.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"