NordNews
Avem ce spune

FOTO | Șase angajați ANSA, reținuți la Otaci: Ar fi luat mită de la diferiți agenți economici

Șase angajați din cadrul Postului de Inspecție la Frontiera (PIF) Otaci al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au fost reținuți de CNA. Aceștia ar fi perceput plăți ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri.

Potrivit oamenilor legii, angajații ANSA ar fi pretins și acceptat sume de bani, în diferită valută, de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală pentru a nu-i supune verificărilor sanitar-veterinare.

„Astfel, aceștia ar fi evitat controlului asupra respectării normelor sanitar-veterinare, a cerințelor privind siguranța alimentelor și calitatea lor în procesul de import al cărnii proaspete, produselor lactate, produselor de cofetărie, precum și altor mărfuri, supuse supravegherii sanitar-veterinare ”, se arată într-un comunicat al Centrului Național Anticorupție.

În urma perchezițiilor efectuate la sediul Postului de Inspecție la Frontiera (PIF) Otaci al ANSA, la domiciliile și în automobilele celor șase bănuiți au fost ridicate 35 de mii de lei, 8 mii de hrivne, telefoane mobile și registre de evidență a mărfurilor importate.

„În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală, sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Bălți, în vederea documentării sub toate aspectele a cauzei”, anunță CNA.

Amintim că orice persoană beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"