NordNews
Avem ce spune

FOTO | Schemă corupțională cu implicarea angajaților INP deconspirată de ofițerii SPIA și procurorii anticorupție

Angajați din cadrul Regimentului de patrulare „Nord” al INP al IGP și persoane civile, au fost reținuți de ofițerii SPIA și procurorii anticorupție, fiind bănuiți de implicare într-o schemă corupțională.
Potrivit informației, de către unii angajați cu funcții de răspundere din cadrul INP au fost implimentate scheme de estorcare a unor taxe ilicite de la subalternii săi, pentru a facilita activitatea acestora prin care era favorizat și protejat fenomenul corupției în rândurile angajaților din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare.
Operațiunea de documentare a ilegalităților a durat circa 6 luni, în rezultatul căreia au fost inițiate mai multe cauze penale pentru trafic de influență, corupere pasivă și corupere activă.
Astfel, în baza materialelor și probelor acumulate, în dimineața zilei de azi, 4 aprilie a.c., ofițerii SPIA de comun cu procurorii anticorupție au efectuat o serie de percheziții în automobilele, domiciliile și birourile de serviciu ale persoanelor bănuite.
Urmărirea penală este exercitată de către Procuratura Anticorupție, doi angajați din cadrul Regimentului de patrulare „Nord” al INP al IGP și o persoană civilă au fost reţinuți pe un termen de pînă la 72 de ore, iar alți bănuiți sunt cercetați în stare de libertate.
În continuare, organul de urmărire penală urmează să atrbuie calitate procesuală la mai mulți angajați IGP și persoane fizice vizați în cauzele penale, concomitent se efectuează acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii implicării şi a altor persoane cu tangenţă la caz.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"