NordNews
Avem ce spune

FOTO | ,,Se plimba” cu 152 km/h printr-un sat din Sîngerei. Vitezomanul a fost sancționat de ofițerii INSP

Deoarece urmează 2 zile de odihnă, pentru a evita consecințele unor accidente comise din cauza neadaptării limitei de deplasare la condițiile de drum, INSP va intensifica la maximum depistarea șoferilor care nu țin cont de regulile generale în timpul condusului”, scrie în nota informativă a INSP.

În context, conducătorii auto sun îndemnați să respecte următoarele recomandări:

  1. Adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum şi trafic;
  2. abordaţi curbele uşor, păstrând o viteză redusă şi uniform;
  3. păstraţi o distanță de siguranță față de autovehiculul care circulă în faţă; 4.
  4. nu uitați să respectati colegii în trafic.

Conducătorii auto care depășesc limita de viteză și pun în pericol viața și sănătatea celorlalți participanți la traficul rutier vor fi sancționați conform legislației:

  1. Pentru depăşirea vitezei de circulaţie stabilită pe sectorul respectiv de drum de la 10 la 20 km/oră, se sancţionează cu amendă de la 600 la 900 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare;
  2. Pentru depăşirea vitezei de circulaţie stabilită pe sectorul respectiv de drum de la 20 la 40 km/oră, se sancţionează cu amendă de la 900 la 1200 cu aplicarea a 4 puncte de penalizare;
  3. Pentru depăşirea vitezei de circulaţie stabilită pe sectorul respectiv de drum mai mult de 40 km/oră, se sancţionează cu amendă de la 1500 la 1800 lei cu aplicarea a 5 puncte de penalizare.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"