NordNews
Avem ce spune

FOTO | Sera cu cânepă de milioane de la Orhei, „îngrijtă” de un membru PSRM

Sera cu cânepă indiană de aproximativ 5 milioane de lei, despre care a anunțat IGP că a fost depistată de ofițerii INI la Orhei, ar aparține unui membru al Partidului Socialiștilor din R.Moldova, condus de Igor Dodon, scrie deschide.md

Sursele jurnaliștilor de la deschide.md, apropiate anchetei, au comunicat că ar fi vorba despre Vasile Pușcaș, un bărbat de 57 de ani. Acesta este membru de partid al PSRM încă din anul 2015 și face parte din organizația de partid Strășeni. Sera, cu sistem de irigare, în care creșteau cele aproximativ 60 de plante de cânepă indiană, cu înălțimea de peste 2 metri, s-ar fi aflat în localitatea Romanești, din raionul Orhei, care administrativ anterior se afla în raionul Strășeni.

Potrivit unui comunicat al IGP, la domiciliul suspectului, oamenii legii au depistat mai multe pachețele cu marijuană uscată, pachete destinate ambalării drogurilor, obiecte destinate prelucrării plantelor de cânepă, bani care se presupun că ar fi proveniți din realizarea drogurilor, cântare la scara mică, precum și o armă de vânătoare cu cartușe calibru 12 mm,  deținută ilegal.

„Din informațiile operative,  drogurile erau comercializate  de la 100 până la 150 lei per gram. Astfel, dacă acesta își realiza scopul infracțional, urma să obțină un venit de peste 5 000 000  de lei, din vânzarea întregii cantități de droguri”, se mai arată în comunicatul IGP.

De altă parte, sursele noastre au ținut să menționeze că marfa ar fi pregătită pentru a fi exportată în Federația Rusă.

Pușcaș a fost reținut pentru 72 de ore, iar dacă vinovăția sa va fi demonstrată în instanță, acesta  riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Membrul PSRM nu este la prima ceartă cu legea, astfel surse din cadrul IP Strășeni, ne-au informat că în perioada anilor 90, Pușkaș s-ar fi ocupat cu „raketul”, și estorca bani de la agenii economici.

De menționat că nu este primul caz când un membru al PSRM este implicat în comercializarea drogurilor. La începutul lunii septembrie, jurnaliștii au anunțat despre reținerea liderului tineretului socialist din sectorul Botanica al capitalei, membrului Consiliului Republican al „Gărzii Tinere” (organizația de tineret a PSRM), Ivan Statnîi. Acesta este învinuit de „contrabanda și comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP prin intermediul magazinelor online”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"