NordNews
Avem ce spune

FOTO| Stații noi de producere a oxigenului medical, în patru spitale din nordul țării

20 stații de producere a oxigenului medical vor fi instalate în cadrul mai multor instituții medico-sanitare publice republicane, municipale și raionale, datorită proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”.

Iar, IMSP SCM „Sfânta Treime”, IMSP SCR „Timofei Moșneaga”, Institutul de Medicină de Urgență, IMSP Spitalul Clinic Bălți, IMSP SCM ”Sf. Arh. Mihail”, IMSP Institutul Mamei și Copilului – cu o capacitate de 54,5 m³/h.

Astfel, spitalele raionale din Cahul, Căușeni, Edineț, Soroca, Orhei, Ungheni, Florești, Comrat, Hâncești, Criuleni, Anenii Noi, Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”,  Spitalul Clinic Municipal Nr.1, Spitalul Cancelariei de Stat vor beneficia de stații de oxigen cu o capacitate de 16,8 m³/h.

Trei stații de oxigen din cele 20,  deja au fost instalate în cadrul spitalului raional Hâncești, Criuleni și Spitalul Cancelariei de Stat.

În cadrul proiectului „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”,până la moment, au fost achiziționate  92 ventilatoare și 400 concentratoare de oxigen. În următoarea perioadă, urmează să fie achiziționate alte 200 de ventilatoare.  

 

BANNER_FINANTATORI
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"