NordNews
Avem ce spune

FOTO | Substanțe toxice, provenite din Ucraina, depistate de SIS într-o fâșie forestieră, în Glodeni

Circa 20 de kg de mercur au fost depistate de ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) astăzi, 31 iulie, într-o fâșie forestieră, în apropierea unui teren agricol, lângă satul Fundurii Noi, raionul Glodeni, scrie tv8.md

Mercurul, provenit din Ucraina, a fost depistat într-un container cu patru tuburi metalice, care era camuflat și îngropat într-o fâșie forestieră din apropierea terenului agricol.

În urma depistării substanțelor toxice, angajații SIS au solicitat intervenția unui grup de salvatori care au preluat mercurul și au decontaminat locul în care era plasat acesta.
Ofițerii SIS încearcă să stabilească persoanele care dețineau capsulele cu mercur, precum și eventualii beneficiari finali ai substanțelor ridicate.
În cazul identificării și stabilirii vinovăției persoanelor implicate în păstrarea și transportarea substanțelor toxice, aceștia riscă amendă în mărime de la 550 la 950 unități convenționale sau închisoare de până la trei ani.
Mercurul este inclus în top zece ale celor mai toxice substanțe pentru om potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cu recomandarea de evitare a contactelor directe și expunerii prelungite.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"