NordNews
Avem ce spune

FOTO | Țigări electronice de aproape jumătate de milion de lei, ridicate de polițiști

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au ridicat țigări fără acte de proveniență în valoare de peste 400 mii de lei. Totodată, oamenii legi au depistat că în mai multe stații PECO din municipiul Chișinău, țigările electronice ce conțin nicotină erau expuse la loc vizil, lucru interzis prin lege.

În mai multe stații PECO din municipiul Chișinău au fost depistate abateri de la legislația în vigoare, manifestate prin expunerea spre comercializare la loc vizibil a țigărilor electronice ce conțin nicotină și plasarea suporturilor publicitare ce includ promovarea intensă a produselor ce conțin nicotină, a produselor conexe, a dispozitivelor și a accesoriilor de utilizare, reîncărcare sau încălzire a acestora , se arată într-un comunicat al Poliției Republicii Moldova.

Totodată, oamenii legii au identificat persoane fizice și juridice care comercializau țigări electronice cu conținut de nicotină fără acte ce ar demonstra proveniența, calitatea si conformitatea acestora, iar pe cutiile țigărilor electronice lipsea informația pentru consumator despre nocivitatea acestora, în limba de stat. În urma cercătilor, poliția a ridicat mărfuri cu conținut de nicotină, fără acte de proveniență în sumă de peste 400 000 de lei.

Persoanele vinovate riscă amendă de până la 7500 de lei cu confiscarea mărfii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"