NordNews
Avem ce spune

FOTO | Cântece românești au răsunat la Bălți. Petrișor Dumitrescu: Contribuim cu devotament la promovarea valorilor naționale, definitorii pentru poporul nostru

Consulul General al României la Bălți, Petrișor Dumitrescu a participat la concertul de colinde „Hristos Se naște, slăviți-L”. Evenimentul a fost organizat la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” de către Episcopia de Bălți, cu sprijinul Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, al preotului Andrei Mocanu de la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Asociației Obștești privind Protejarea Patrimoniului Cultural.

Petrișor Dumitrescu a declarat că evenimentul i-a unit pe creștini și a îndemnat la continuarea activităților cultural-artistice care reprezintă momente de reflecție asupra unității de limbă, cultură și istorie dintre ambele maluri ale Prutului.

„Manifestarea cultural-artistică, de o rară încărcătură spirituală, a fost desfășurată într-o atmosferă extraordinară de sărbătoare și emoție creată de portul popular, colindele și cântecele populare românești, care au încântat publicul spectator format din persoane de toate vârstele, ce a răsplătit din plin cu aplauze prestațiile artiștilor. Spectacolul a reiterat angajamentul pe care-l avem, de a contribui cu devotament la promovarea și respectarea valorilor naționale, definitorii pentru poporul nostru”, a spus Excelența Sa, Consulul General al României la Bălți, Petrișor Dumitrescu.

Concertul „Hristos Se naște, slăviți-L” a avut loc în a treia zi de Crăciun pe stil vechi, luni, 9 ianuarie.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"