NordNews
Avem ce spune

FOTO | Transporta migranți ilegal. Un microbuz special amenajat, depistat în nordul R. Moldova

Percheziții la domiciliul unui locuitor din nordul țării. Oamenii legii au depistat un microbuz, cu care bănuitul ar fi transportat persoane ilegal. Oamenii ajungeau clandestin în Republica Moldova din Ucraina.

Operațiunea a fost organizată de polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale NORD în comun cu Procuratura Ocnița.

Oamenii legii au stabilit bănuitul a organizat pentru doi cetățeni străini intrarea ilegală pe teritoriul Republicii Moldova. Străinii ar fi oferit pentru aceste servicii o sumă de 10 000 dolari SUA. Totodată, bănuitul acționa în baza unei scheme infracționale bine gândite: de la preluarea și cazarea victimelor, până la transportarea cu scopul părăsirii ulterioare a teritoriului țării noastre printr-un punct de trecere a frontierei.

În prezent, figurantul în cauza penală, pornită pe organizarea migrației ilegale, are statut de bănuit și este cercetat în stare de libertate.

În repercusiune, polițiștii de frontieră continuă acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigații în vederea elucidării circumstanțelor și identificării altor persoanele implicate în infracțiunea de migrație ilegală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"