NordNews
Avem ce spune

FOTO | Trei oameni au ars de vii în propriile case

Trei persoane și-au pierdut viața în urma incendiilor izbucnite în două case din satele Druța, raionul Râșcani  și Viișoara, raionul Glodeni.
Primul caz în care a fost necesară intervenția pompierilor a avut loc în satul Druța din  raionul Râșcani.
Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), apelul la Servicul 112 a fost înregistrat la orele 18:23. Ajunși la fața locului, salvatorii au găsit cadavrul carbonizat al proprietarei în vârstă de 89 de ani.
„ Pompierii au stabilit că o casă de locuit  cu suprafața de 81 m2 a fost cuprinsă de flăcări. Focul a distrus bunurile materiale din interiorul a trei odăi și din antreu, dar și circa 15 % din acoperiș”, informează reprezentatntul  Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
Un alt incendiu s-a produs în satul Viișoara, raionul Glodeni. Angajații IGSU au fost alertați la orele 9:25. La fața locului,  pompierii au constatat că flăcările au făcut scrum o casă cuu suprafața de 60 m2. „În urma incendiului  au ars bunuri materiale din interiorul a unei odăi și din antreu, iar, ulterior, în interiorul odăii au fost găsite   cadavrele  carbonizate a 2 persoane: a unui bărbat de 41 de ani  și a unei femei în vârstă de 49 de ani”, se menționează în comunicatul  IGSU
Circumstanțele și cauza incendiilor urmează a fi stabilite. În ultimele 24 de ore ,salvatorii și pompierii au intervenit în 20 de situații de risc major.
Amintim că de la începutul anului 2018, în Republica Moldova au avut loc 1610  incendii, în urma cărora au decedat 113 persoane.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"