NordNews
Avem ce spune

FOTO | Un bărbat a încercat să treacă frontiera Otaci cu aproape 10 kg de subtanțe chimice

Un cetățean ucrainean a încercat să introducă în Republica Moldova patru kilograme de praf pentru prelucrarea pământului, tăinuit în haina sa și cinci litri de soluție cu substanțe chimice, camuflate pe bagajul bicicletei. La fel, un conațional este documentat pentru deținerea ilegală a munițiilor. Cazurile au fost consemnate de către polițiștii de frontieră din Direcția Regională Nord.
În punctul de trecere Otaci, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat un bărbat de 52 de ani. Fiind întrebat despre scopul călătoriei, persoana a început să se agite și să fie neclară în declarații, fapt pentru care, polițiștii de frontieră au decis extinderea verificărilor asupra acesteia. În rezultat, pe lângă o butelie de soluție lichidă de cinci litri „KOHTAKT ПЛУС”, s-a depistat în căptușeala gecii persoanei, patru pachete de polietilenă a câte un kilogram cu praf.
Despre conținutul pachetelor, bărbatul a declarat că este substanță chimică necesară în agricultură. Bunurile au fost ridicate și transmise conform competenței Serviciului Vamal, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și atragerea la răspundere.


Cel de-al doilea caz a fost înregistrat în punctul de trecere Unguri, pe direcția de intrare în Republica Moldova. Emi, câinele de serviciu al Poliției de Frontieră, a semnalat prezența unor obiecte suspecte în mijlocul de transport. În acest sens s-au efectuat verificări suplimentare. Astfel, în autoturismul de model Citroen Berlingo, înmatriculat în Republica Moldova, au fost depistate 37 de cartușe cu calibru 12 mm, dintre care patru erau folosite. Interogat, bărbatul de 23 de ani a declarat că a mers anterior la vânătoare și a uitat să extragă cartușele din mijlocul de transport.
Cartușele au fost ridicate și transmise pentru expertiză, iar în dependență de rezultatul acesteia va fi luată decizia de sancționare al tânărului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata