NordNews
Avem ce spune

FOTO | Un consilier sătesc din Briceni, bătut de primar pentru că și-a apărat soția, îndemnată să ștampileze buletine de vot în favoarea PDM

Consilierul sătesc din satul Drepcăuți, raionul Briceni, Vasile Proca, a fost bătut ieri în ziua alegerilor de către primarul satului, Ghenadie Ioxa, pentru ca și-a apărat soția care trebuia conform indicațiilor primite să ștampileze buletine de vot în favoarea PDM.
Solicitat telefonic, Vasile Proca, a povestit pentru NordNews ce s-a întâmplat: „Șoția mea se afla în comisie, care mergea cu urna mobilă prin sat. Înaintea ei mergea mașina de la Partidul Democrat, și le spunea pentru ce să voteze, și ea mergea din urmă și punea numai ștampila. Șoția a început să se revole, și a sunat la primar. Primarul a venit la fața locului și a început a țipa la ea, numind-o cu cuvinte murdate apoi amenințând-o. După aceasta soția m-a sunat pe mine și mi-a povestit despre cele întâmplate. Eu am plecat să mă clarfic. L-am găsit pe primar care se afla în unul din magazinele satului, și am vrut să vorbes cu el, însă el deodată m-a lovit.”
În urma celor întâmplate, Vasile Proca a chemat poliția, care a înregistrat cazul dat.
Informația referitor la înregistrerea cazului dat a fost confiramtă de Svetlana Talpă, ofițer de presă al Inspectoratul de Poliție Briceni, care nu deține detalii despre incidentul dat.
Consilierul local ne-a mai comunicat și încă despre o încălcare în ziua alegerilor. Conform spuselor lui, în ziua alegerilor parlamentare de ieri, 24 ferbuarie, reprezentanții PDM, serveau alegătorii cu mâncare și cu rachiu, spunândule după aceasta să ducă să voteze PDM, apoi pot să vină să bea și să mănânce cât vor ei.

Ghenadie Ioxa, primarul satului Drepcăuți, raionul Briceni

 
Primarul satului nu a fost de găsit la telefon pentru a comenta cazul dat.
 
 
În urma alegerilor parlamentare, în raionul Briceni, cele mai multe voturi a acumulat PSRM(12739), după care PDM (8623) apoi blocul ACUM (2642).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"