NordNews
Avem ce spune

FOTO | Un microbuz încărcat cu 15 mii de pachete de țigări, descoperit într-un lan de floarea soarelui de la Glodeni. Poliția caută șoferul

Reprezentanții Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) anunță că au descoperit într-o localitate din raionul Glodeni un microbuz cu 15 mii de pachete de țigări. Poliția a deschis o cauză penală pentru tentativă de contrabandă și caută șoferul, scrie zdg.md.

Potrivit poliției, automobilul a fost observat în localitatea Moara Domnească din Glodeni, zonă de frontieră. Fiind stopat de agenții de circulație, conducătorul auto a ignorat cerințele legale, continuându-și deplasarea cu viteză excesivă spre orașul Glodeni.

Conform poliției, la un moment dat, șoferul a pierdut controlul volanului derapând de pe traseu într-un lan cu floarea-soarelui, după care a abandonat mijlocul de transport.

FOTO/ Un microbuz încărcat cu 15 mii de pachete de țigări, descoperit într-un lan de floarea soarelui de la Glodeni. Poliția a deschis o cauză penală pentru tentativă de contrabandă și caută șoferulFOTO/ Un microbuz încărcat cu 15 mii de pachete de țigări, descoperit într-un lan de floarea soarelui de la Glodeni. Poliția a deschis o cauză penală pentru tentativă de contrabandă și caută șoferul 2FOTO/ Un microbuz încărcat cu 15 mii de pachete de țigări, descoperit într-un lan de floarea soarelui de la Glodeni. Poliția a deschis o cauză penală pentru tentativă de contrabandă și caută șoferul 3

În urma documentării cazului, polițiștii au stabilit că, în automobil se aflau 15 000 de pachete cu țigări.

Pe faptul dat a fost pornită o cauză penală conform indicilor prevăzuți la art.27, 248/1 al.4  din Codul Penal, tentativă de contrabandă cu mărfuri accizate. În urma măsurilor speciale de investigații a fost stabilit proprietarul automobilului și urmează să fie stabilită persoana care transporta țigările.

Marți, 14 septembrie, un avion de tip AN-2 plin cu țigări de contrabandă care se îndrepta spre România a fost capturat la Edineț de către polițiștii de frontieră în timp ce survola R. Moldova. Trei cetățeni ucraineni care erau la bord au fost reținuți. Totodată, reprezentanții Poliției de Frontieră au menționat că la fața locului polițiștii au depistat un vehicul cu combustibil pentru aeronavă, dar și un tractor. Avionul era utilizat pentru transportarea țigărilor de contrabandă. Acesta a decolat de pe teritoriul Ucrainei și avea ca destinație finală țara vecină România.

Potrivit presei de peste Prut, în noaptea de 13 spre 14 septembrie, aeronava a aterizat în județul Suceava, România, pentru a lăsa aproximativ 100 de baxuri de țigări de contrabandă, după care a decolat și a zburat din nou prin spațiul aerian al României, intrând apoi în Republica Moldova, unde a fost prinsă pentru că a oprit pentru realimentare.

Patru piloți, trei cetățeni ai Ucrainei și unul al Belarusului au fost reținuți marți, 14 septembrie, în cazul avionului cu țigări de contrabandă capturat la Edineț. Alte două persoane au fugit de la fața locului și au fost date în căutare internațională.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"