NordNews
Avem ce spune

FOTO | Un moldovean prins cu cannabis la frontieră

Polițiștii de frontieră moldoveni au dejucat planul unui conducător auto de a  introduce în republică substanțe interzise. În urma cercetărilor preliminare, s-a constatat că cele 520 g de masă vegetală au fost preluate din Ucraina și urmau să ajungă în municipiul Chișinău.
Incidentul a fost înregistrat în după amiaza zilei de ieri, 20 februarie curent, pe sensul de intrare în Republica Moldova. De linia de control, destinată mijloacelor de trransport de mare tonaj, s-a apropiat un camion ce efectua ruta Federația Rusă – România. În timpul verificărilor, în compartimentul prevăzut pentru odihna șoferului, a fost depistată o sacoșă cu două cutii tetrapac (cu volumul de 1 litru) în interiorul cărora se afla o substanță vegetală fărâmițată de culoare verde închis, care avea un miros înțepător, asemănător cu canabisul.
Audiat, conducătorul auto în vârstă de 44 de ani, locuitor al municipiului Chișinău, a comunicat că pachetul respectiv l-a preluat de la un cunoscut din Ucraina, ultimul rugându-l să-l transmită unei persoane necunoscute din capitală. Moldoveanul susține că nu cunoștea conținutul cutiilor.
Polițiștii de frontieră din Direcția regională Est au preluat probe din masa vegetală pentru efectuarea expertizei. Totodată, au fost întocmite materiale procesuale, prevăzute de CP a RM, conform cărora se vor stabili toate circumstanțele săvârșirii faptei ilegale și identificarea persoanelor implicate direct.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata