NordNews
Avem ce spune

FOTO/VIDEO | 30 de polițiști de frontieră care au învins noul coronavirus au donat plasmă sanguină

Treizeci de polițiști de frontieră, care s-au tratat de infecția de tip Covid-19, au donat astăzi plasmă sanguină pentru pacienții aflați în stare critică. Totodată, un număr mare de angajați ai Poliției de Frontieră urmează să se prezinte la sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) și la alte cinci puncte de colectare sanguină din regiuni, fiind printre cei ce au acceptat benevol de a participa la actul de donare de sânge, se arată într-un comunicat publicat de Poliția de Frontieră.


Astfel, polițiștii de frontieră au donat plasmă sanguivă în cadrul unui cort al Centrului Național pentru Transfuzie a Sângelui, amplasat pe teritoriul sediului central al IGPF. Printre aceștia a fost șeful Poliției de Frontieră Corneliu Groza, dar și adjunctul său, Valentin Fiodorov.

Deși ne confruntăm cu o situație fără precedent în Republica Moldova, fiind antrenați în combaterea coronavirusului de tip nou, totuși ne-a reușit să ne solidarizăm cu cei ce au nevoie strigentă de plasmă. Adresez scuze și curaj efectivului care a fost contaminat, necătând la toate acțiunile de protecție individuală și colectivă întreprinse.” a menționat Corneliu Groza.

În discursul său, Alexandru Gherman, șeful Centrului Național pentru Transfuzie a Sângelui, a susținut acțiunile polițiștilor de frontieră, care în fiecare an sunt cei care deschid decada națională a donatorului voluntar de sânge.

În pofida faptului ca anul acesta avem o greutate atât la nivel național, cât și mondial, în privința acelui virus, sunteți primii care au venit cu inițativa de a dona plasmă, într-un număr mare, bolnavilor infectați cu Covid-19. Să vă aibă Dumnezeu în pază, să aveți putere și credință în ceea ce faceți acum, astăzi și pe parcursul următorilor ani. Mulți ani sănătoși!” a conchis Alexandru Gherman.

Acțiunea s-a defășurat cu ocazia Zilei Polițistului de Frontieră European, marcată anual pe 25 mai.

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"