NordNews
Avem ce spune

FOTO/ VIDEO | Angajații de le Căile Ferate continuă să fure motorină din trenuri. Un caz nou a avut loc săpătmâna aceasta la Ocnița

Anagajații CFM continuă să fure motorina din trenurile moldovenești. După cazul de acum o lună de la Bălți și cel de săptămâna trecută de la Ungheni,  un caz nou a avut loc săpătmâna aceasta la Ocnița, scrie deschide.md
 

sursa foto: deschide.md

 
Șeful depoului regional, Anatolii Tihii ne-a spus că nu știe nimic despre recentul furt, care – potrivit surselor noastre – ar fi avut loc pe data de 8 aprilie. În schimb ofițerul de presă al IP Ocnița, Svetalan Talpă, ne-a declarat: „La data de 08.04.2019, persoane necunoscute au sustras 130 litri de motorină, de pe teritoriul CFM Ocnița. Sunt 2 persoane suspecte”.
Fapta a fost constatată de către angajaţii Serviciului Securitate Internă a CFM.

Totodată, poliția din Ocnița ne anunță despre un alt caz care a avut loc pe 24 martie, acesta fiind a patrulea furt de motorină despre care noi, reprezentanții mass-media, aflăm ultima lună de zile.
La data de 24.03.2019 ora 18:00 persoane necunoscute au sustras de pe teritoriul depoului de locomotive st. Ocnița CFM, 11 litri de motorină și 7 litri de ulei pentru motor. Fapta a fost constatată de către angajaţii Serviciului Serviciului Securitate Internă a CFM. Suma prejudiciului se stabilește. Bunurile sustrase au fost depistate fără persoană”, ne-a mai declarat Talpă.

Vom aminti că la începutul lunii martie patru persoane, printre care doi angajați ai Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, au fost prinse în flagrant furând motorină din rezervorul unei locomotivei. În acest caz ar fi implicați un mecanic de locomotivă, ajutorul de mecanic, dar și doi intermediari, potrivit celor constatate de Serviciul Securitate Internă al CFM. Suspecții intenționau să sustragă 500 de litri de combustibil, însă planul le-a fost dat peste cap de inspectorii SSI ai CFM, ajunși la fața locului. Aceștia au reușit să scoată din rezervor 150 de litri de motorină.
Un alt caz s-a întâmplat pe data de 30 martie, conform materialelor înregistrate de oamenii legii și confirmate pentru Deschide.MD de Inspectoratul de Poliție Ungheni. Făptașii ar fi doi angajați ai CFM care au fost prinși de către serviciul securitate internă al instituției. Responsabilii depoului par să treacă cu vederea infracțiunea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"