NordNews
Avem ce spune

FOTO/VIDEO | Bubuituri pe poligonul militar din Bălți. Armata Națională desfășoară un exerciuțiu de artilerie

Militarii Armatei Naţionale au participat în perioada 29-30 mai curent, la un exerciţiu tactic de artilerie, desfăşurat la Centrele de instruire din  toate garnizoanele Armatei Naţionale.

Potrivit şefului Marelui Stat Major, Comandantul Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, scopul exerciţiului a fost evaluarea capacităţii de luptă a subunităţilor de artilerie.

Sursa a specificat că în cadrul aplicaţiilor, circa 500 de militari în termen şi prin contract au executat trageri de luptă din sistemele de artilerie pe timp de zi şi de noapte:  MT-12, 2S9 Nona, tunurilor obuziere D-20, aruncătoare de bombe 120 mm., rachete antitanc dirijate din dotarea Armatei Naţionale.

 

 Ministrul Apărării  Eugen Sturza a vizitat joi, 30 mai, locurile de instruire şi a discutat cu militarii implicaţi în exerciţiu la antrenamentele desfăşurate la  poligonul brigăzii “Moldova” de la Bălţi.

Eugen Sturza a accentuat importanţa unor  astfel de aplicaţii pentru ridicarea capacităţii de luptă a Armatei Naţionale şi pregătirea efectivului în conformitate cu standardele moderne.

Exerciţiul de artilerie s-a defăşurat în conformitate cu planul pregătirii de luptă al Armatei Naţionale pentru 2018.


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata